De 'R' zit weer in de maand: tijd voor goede regenkleding op de fiets!

  • Geplaatst op
  • 0
 De 'R' zit weer in de maand: tijd voor goede regenkleding op de fiets!

Nu de ‘R’ weer in de maand zit, betekent dit maar één ding: de herfst en winter zijn in aantocht! En daarmee komen ook de typisch Hollandse regenbuien weer om de hoek kijken. Voor wie dagelijks op de fiets stapt, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op het natte weer. Fietsen in de regen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste regenkleding hoef je niet bang te zijn voor een doorweekte outfit of verkoudheid. In deze blog nemen we je mee in de wereld van regenkleding voor op de fiets, en geven we tips over hoe je droog en comfortabel op je bestemming aankomt.


  1. Bekijk onze collectie regenkleding

 

De basis: een goede regenjas

Een goede regenjas is onmisbaar wanneer je de herfst en winter droog door wilt komen. Regenjassen zijn er in allerlei soorten en maten, maar het belangrijkste is dat ze waterdicht én ademend zijn. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen droog blijft van de buitenkant, maar ook van binnenuit niet gaat zweten. Zeker als je fanatiek fietst of langere afstanden aflegt, is ademend materiaal cruciaal om comfortabel te blijven.

Er zijn talloze opties als het gaat om regenjassen. Denk aan een langere jas voor extra bescherming, of juist een kortere sportieve variant die ideaal is voor de actieve fietser. Kijk bij de aanschaf van een regenjas ook naar praktische zaken zoals reflecterende details, een verstelbare capuchon en ruime zakken. Zo ben je niet alleen droog, maar ook veilig zichtbaar in het donker.

Regenbroeken: meer dan alleen een toevoeging

Naast een regenjas is een regenbroek de perfecte aanvulling om je helemaal droog te houden. Veel fietsers negeren de regenbroek in de hoop dat het alleen hun bovenlichaam is dat nat wordt, maar niets is minder waar. Regenwater kan via je benen en schoenen omhoog spatten, wat je al snel tot op het bot kan laten afkoelen.

Een regenbroek trek je gemakkelijk over je gewone broek aan. Het is belangrijk dat de broek waterdicht en winddicht is, zodat je ook bij stevige buien goed beschermd bent. Daarnaast is het handig om een regenbroek te kiezen die makkelijk aan en uit te trekken is, zodat je snel kunt schakelen tussen binnen en buiten.

Handige bescherming: regencape en regenponcho

Ben je op zoek naar iets dat je snel kunt aantrekken wanneer je verrast wordt door een plotselinge bui? Dan is een regencape of regenponcho de ideale oplossing. Dit soort regenkleding is makkelijk mee te nemen en je trekt het binnen enkele seconden over je hoofd heen, zonder gedoe met ritsen of knopen.

Een regencape of poncho bedekt vaak niet alleen je lichaam, maar ook een deel van je fiets. Hierdoor blijft je stuur droog en heb je minder kans op gladde handvatten. Het grote voordeel van een poncho of cape is dat het niet strak om je lichaam zit, wat betekent dat je meer bewegingsvrijheid hebt en je ook sneller weer kunt ventileren wanneer de regen ophoudt.

Bescherm je voeten met regen overschoenen

Een vaak vergeten maar essentiële accessoire voor fietsers in de regen zijn regen overschoenen. Niets is vervelender dan aankomen op je bestemming met doorweekte sokken en schoenen. Regen overschoenen zijn waterdichte hoezen die je over je normale schoenen heen trekt. Ze zorgen ervoor dat je voeten droog blijven, zelfs als je door plassen fietst of tegen flinke wind en regen in moet trappen.

Regen overschoenen zijn ideaal voor de fanatieke fietser die veel kilometers maakt, maar ook voor de forens die simpelweg droge voeten wil houden tijdens de dagelijkse rit naar het werk. Deze overschoenen zijn vaak compact op te vouwen, zodat je ze makkelijk in je tas of fietstas kunt meenemen en bij een regenbui snel aan kunt trekken.

Tips voor het kiezen van de juiste regenkleding

Nu je weet welke regenkleding essentieel is, geven we je nog een paar tips om de juiste keuze te maken:

  1. Waterdichtheid: Kijk altijd naar de waterdichtheid van de kleding. Vaak wordt dit aangegeven in millimeters waterkolom. Hoe hoger het getal, hoe beter de kleding bestand is tegen zware regenval.
  2. Ademend vermogen: Een regenjas of regenbroek moet niet alleen waterdicht zijn, maar ook ademend. Anders krijg je condens aan de binnenkant van je kleding, waardoor je alsnog nat en oncomfortabel wordt.
  3. Lichtgewicht en compact: Regenkleding die je makkelijk kunt opvouwen en meenemen is altijd handig, vooral als het weer wisselvallig is en je niet altijd een zware jas of broek bij je wilt hebben.
  4. Reflecterende details: Zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent tijdens donkere dagen. Regenkleding met reflecterende strepen of details kan je veiligheid aanzienlijk vergroten.

Conclusie: Ga goed voorbereid de regen in

Met de juiste regenkleding trotseer je de herfst- en wintermaanden zonder problemen. Of je nu kiest voor een complete set met regenjas, regenbroek, regencape of regenponcho, en niet te vergeten de regen overschoenen, er is altijd een passende oplossing voor elke fietser. Investeer in goede regenkleding, zodat je elke regenbui kunt trotseren en droog op je bestemming aankomt!

Blijf fietsen, ook als de regen met bakken uit de lucht komt!


  1. Bekijk onze collectie regenkleding

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.